Louis Poulsen lancerer ikonisk PH 5 og PH 5 Mini design i nye monokrome farver

29. august 2024
Louis Poulsen lancerer ikonisk PH 5 og PH 5 Mini design i nye monokrome farver
Louis Poulsen har netop introduceret de ikoniske PH 5 og PH 5 Mini pendler i fire nye monokrome farver, herunder Pale Pewter, Pale Blush, Burgundy og Dusty Indigo. Disse nye farver tilføjer en moderne og stilfuld opdatering til de klassiske designs af Poul Henningsen, som oprindeligt blev lanceret i 1958.

Et designikon med tidløs funktionalitet
Poul Henningsen udviklede PH 5 pendlen som en reaktion på de konstante ændringer i formen og størrelsen på glødepærerne. Hans mål var at skabe en lampe, der kunne anvendes med enhver lyskilde, samtidig med at den leverede et blødt, behageligt og blændfrit lys. Dette blev opnået gennem Henningsens treskærmssystem, som sikrer, at lyset er jævnt fordelt og behageligt for øjnene. PH 5 er kendt for at udsende et nedadrettet lys, der også oplyser lampens eget stel, hvilket skaber en blød og behagelig udstråling af lys inde fra midten af pendlen.

Nye farver, samme klassiske skønhed
De nye monokrome farver Pale Pewter, Pale Blush, Burgundy og Dusty Indigo giver de velkendte PH 5 og PH 5 Mini pendler et moderne twist. Farverne er nøje udvalgt for at komplementere både moderne og klassiske interiører, og de tilføjer et elegant touch til ethvert rum. PH 5 Mini, der blev lanceret i 2017, er en mindre version af den oprindelige PH 5 og har en overskærm på ca. 30 cm i diameter. Den mindre størrelse gør den ideel til mindre rum eller som supplement til den større PH 5.

Videnskabelig tilgang til lys
Poul Henningsen havde en videnskabelig tilgang til lysdesign. Hans treskærmssystem, som han opfandt i 1925, er baseret på den logaritmiske spiral, hvilket sikrer en ensartet fordeling af lyset og eliminerer blænding. Dette gør PH 5 og PH 5 Mini pendlerne ideelle som belysning i spisestuen, over køkkenbordet eller i ethvert andet rum, hvor et behageligt og funktionelt lys er nødvendigt.

En arv af kvalitet og design
Siden deres introduktion har PH 5 og PH 5 Mini opnået stor popularitet verden over og er blevet symboler på dansk design. Deres evne til at tilpasse sig forskellige lyskilder og interiører gør dem til tidløse stykker, der løfter ethvert rum. De nye monokrome farver bringer en friskhed til det klassiske design, mens de bevarer den funktionalitet og æstetiske appel, som Henningsen oprindeligt stræbte efter.

Med lanceringen af disse nye farvevarianter fortsætter Louis Poulsen traditionen med at forene funktion og form på en måde, der både hylder fortiden og ser fremad mod fremtiden. De nye PH 5 og PH 5 Mini pendler er nu tilgængelige og klar til at bringe deres ikoniske lys til nye hjem verden over.

Se alle PH 5 og PH 5 Mini lamperne i de monokrome farver her