Louis Poulsen lancerer flere eksklusive jubilæumslamper – PH Snowball og Panthella 160 Portable

3. august 2024
Louis Poulsen lancerer flere eksklusive jubilæumslamper – PH Snowball og Panthella 160 Portable
I anledning af Louis Poulsens 150-års jubilæum har det ikoniske designhus udvidet deres Jubilæumskollektion med to enestående specialudgaver, herunder PH Snowball Anniversary Edition Mat Hvid/Pale Rose og Panthella 160 Portable Anniversary Edition Brass Metallised/Opal Hvid. Disse nye tilføjelser, lanceret i 2024, er skabt for at fejre designhusets rige historie og hylde to af de mest betydningsfulde skandinaviske designere, Poul Henningsen og Verner Panton.

PH Snowball, designet af Poul Henningsen i 1958, blev først udstillet på Kunstindustrimuseet (nu Designmuseum Danmark) som en del af udstillingen "Glas, lys og farver". Med sin sfæriske silhuet, bestående af otte skærme, tilbyder PH Snowball et exceptionelt blændfrit lys, som Henningsen altid stræbte efter at skabe. Jubilæumsversionen præsenterer en smuk mat hvid ydre overflade kombineret med diskret lys rosa reflekterende sider og en messingramme. Denne kombination giver lampen et varmt og luksuriøst udtryk, der med tiden vil få en smuk patinering, hvilket tilføjer karakter til lampen. PH Snowball Anniversary Edition vil blive produceret i et begrænset antal på 600 styk globalt, hvoraf 300 er reserveret til Europa. Hver lampe vil være individuelt nummereret og indgraveret med "Europe" på skærm 4, hvilket gør hver enhed unik.

Verner Pantons Panthella, oprindeligt designet i 1971, er blevet en designklassiker med sin bløde, organiske form og funktionelle lysudsendelse. Panthella 160 Portable Anniversary Edition er en kompakt, bærbar version af Pantons ikoniske design. Med en skærm på kun 160 mm i diameter og en topmøtrik i metalliseret messing, kombinerer denne lampe elegance med mobilitet. Den indvendige reflektor er hvid, hvilket sikrer en behagelig og ensartet lysemission gennem den gennemsigtige opalskærm. Dette gør Panthella 160 Portable ideel til brug rundt omkring i hjemmet, hvor den kan tilføje både stil og funktionalitet.

Begge jubilæumslamper præsenteres i en elegant Mat Hvid/Pale Rose farvekombination med polerede messingdetaljer, der over tid vil udvikle en smuk patinering. Disse varme metalliske toner giver et vintage touch, der smukt komplementerer enhver boligindretning og fremhæver lampernes æstetiske værdi. Tidligere på året lancerede Louis Poulsen også andre jubilæumsversioner, herunder en ny PH Artichoke pendel i størrelserne Ø480 og Ø600, en PH 5 pendel af Poul Henningsen og en AJ Mini bordlampe fra Arne Jacobsen. De nye Panthella Portable og PH Snowball lamper føjer sig nu til denne ikoniske kollektion, som hylder Louis Poulsens 150-årige arv med stil og elegance.

Se alle de unikke lamper i den enestående Jubilæumskollektion fra Louis Poulsen her.