Ægte danske designklassikere fra Vipps boligtilbehør kommer nu til Lampemesteren

19. august 2024
Ægte danske designklassikere fra Vipps boligtilbehør kommer nu til Lampemesteren
Det begyndte i 1939, da Holger Nielsens hustru ønskede sig en smart opbevaringsløsning til affald til sin nyåbnede frisørsalon. Rettere sagt begyndte det hele i 1932, da Holger Nielsen vandt en bil, som han siden byttede for en metalpresser, så han selv kunne fremstille ting til sit hjem. Som den dygtige smed han var, efterkom Holger sin kones ønske ved at skabe det, der siden hen skulle blive et ikon inden for dansk design: Vipp pedalspanden. Særligt for denne spand var dens særlige mekanisme, der gjorde muligt at åbne og lukke den med foden. Dette blev startskuddet til et regulært designeventyr, der siden skulle omfatte møbler, køkkener og et helt hotelkoncept. Vipp er stadig et familieejet, uafhængigt dansk designfirma, der drives af Holgers datter, Jette Egelund, hendes to børn Kasper og Sofie og 55 ansatte i København.

Den klassiske pedalspand fremstilles stadig i dag men har vokset sig større i løbet af de sidste firs år til i dag at omfatte et utal af forskellige udgaver, størrelser og flere farvevarianter. Selv om pedalspanden stadig er Vipps signaturprodukt, udgiver det danske mærke også et væld af andet boligtilbehør, der alt sammen er kendetegnet ved det samme stringente design: de rene linjer, de enkle nordiske former og det neutrale farveskema er alt sammen med til at definere Vipps helt særlige designsprog.

Nu forhandles de mange skønne designs også hos Lampemesteren. Her kan man gå på opdagelse i Vipps designeventyr og udforske deres særlige tilgang til design, der på forunderlig vis forener praktiske og æstetiske hensyn. Næsten alle produkter kommer i det helt samme farveudvalg, der gør dem nemme at kombinere på kryds og tværs. Du finder hele udvalget af skønne kreationer fra Vipp her.